fbpx

Honlap ügyvédeknek

Az ügyvédek honlapjainak tartalmát az Ügyvédi Kamara szabályozza, korlátozza. Ugyanakkor elismeri, hogy az ügyvédeknek is szüksége van arra, hogy a nyilvánosság előtt megjelenjenek, ismertségüket növeljék, szakértelmüket bemutassák. Hiszen az ügyvédek ugyanúgy az emberekért, megbízóikért versenyeznek, mint bármely más szakterület képviselői, az építészek, tanárok, asztalosok stb., az internet nyújtotta lehetőség számukra sem elzárható, tiltható.

Számos kutatás bizonyítja, hogy az emberek, még ha ismerős ajánlására is keresnek fel valakit – ami a jogi területen jellemző -, igyekeznek a keresőkben utánaolvasni, utánanézni annak, akit szeretnének felkeresni. Ezért nem lehet a jogászokat sem elzárni attól a lehetőségtől, amit a XXI. század kínál: az interneten való megjelenéstől.

Többen hivatkoznak olyan kutatási eredményekre is, miszerint az ügyvédek általában nem rendelkeznek honlappal, sokan megelégszenek egy szakmai facebook oldallal is – márpedig a bizalmat minden kétségen felül jobban erősíti a weboldal (amit természetesen a facebook, vagy más közösségi média felület is kiegészíthet).

Sok mindent nem tehet egy ügyvéd a honlapján – a tilalmakra a hivatkozott szabályzat kitér -, de érdemes megfontolni a bizalomépítés, az ismertség növelése érdekében egy önálló honlap fenntartását a jogi területen dolgozóknak, különösen a frissen végzett, pályájukon épp induló jogászoknak.