fbpx

A honlapok típusai

Egyoldalas honlap / Landing oldal:

Az egyoldalas honlapokon sok, szinte minden fontos információ elhelyezhető. Jellemzően görgetéssel elérhető tartalmakat helyezünk el rajtuk. Könnyű navigálni, nagyon felhasználóbarát, és gyorsan működik. Magánszemélyek bemutatkozására (pl. orvosok), alapítványok projektjeinek megjelenítésére kiválóan alkalmas.

Landing oldalakat általában olyankor készítünk, ha egy terméket vagy szolgáltatást szeretnénk úgy bemutatni, hogy egy hirdetésből (FB, Google Ads stb.) a linkre kattintva az érdeklődő pontosan ide jusson. Ha konkrétan csak egy dologra fókuszálunk, a szakértők szerint nagyobb az esélye a konverziónak (vásárlásnak, megrendelésnek). Jól, célzottan keresőoptimalizálható.

Sok oldalas, vállalati honlap

A több oldalas honlapok nagyobb, szélesebb tevékenységi kör bemutatására alkalmasak. Fontos a jól struktúráltság, hogy világosan, jól átláthatóan  jelenjen meg a sok információ – a felhasználó könnyen találja meg az őt érintő tartalmakat.

A több nyelvű honlapok több oldalasak is.

Portfólió

A bemutatkozó weboldal egy típusa, jellemzően sok, jó minőségű, nagyméretű kép, kevés szöveg. Fontos lehet a megfelelő kategorizálás, cimkézés is.

Kinek lehet ez alkalmas: művészek, designerek, építészek, modellek … számára

Webshop

A klasszikus webáruházakat mindenki ismeri, akár vásárlóként, akár felhasználóként, hiszen – különösen a járványhelyzetben – sokan “kényszerültek” az online térbe költözni.

Itt is nagyon fontos a struktúráltság, de különösen fontos a bővíthetőség.

Blog

Ha van egy kedvenc téma, hobbi, amiről szívesen ír, a BLOG való Önnek. A téma nagyon sokféle lehet: gasztro, kultúrális, utazós, zenei – igazából bármi, ami csak az eszünkbe jut…

Létezik olyan blog, ami szinte csak cikkekre épít, de van olyan is, ahol fontos a képek minősége – és mindenhol szempont a cimkézés, kategorizálás (a kereshetőség).

Hírportál

Gondoljon az online újságokra – erről van szó. Tulajdonképpen egy tematikus honlap, széles kínálattal, vagy egy-egy témakörre specializált hírekkel, cikkekkel.

A Blogtól abban különbözik, hogy általában több szerzője van.